[RTnet] RTcfg: error -11

Jan Kiszka jan.kiszka at siemens.com
Mon Mar 9 19:53:12 CET 2020


On 09.03.20 15:58, Benji via Xenomai wrote:
> Hi,
> 
> i try to get RTnet up and running, but there are some issues with setup.
> 
> Two system are connected via a switch. Both have 2 network interface,
> Intel i210 and Intel 82574L. Only Intel i210 is used by Xenomai/ RTnet.
> One system is configured as master in 'rtnet.conf', the other one as a
> slave. If 'rtnet start' is executed following outputs appears.
> 
> Master:
> 
>> Waiting for all slaves...
> 
> Slave:
> 
>> Stage 1: searching for master...
> 
> RT interface came up as 'rtifconfig' is shown, but both hang on there 
> stages.
> 
> At master the dmesg output are floated with messages like:
> 
>> [  323.903321] rt_igb: rteth0: Reset adapter
>> [  323.905082] TDMA: Failed to transmit sync frame!
>> [  323.910082] TDMA: Failed to transmit sync frame!
>> [  323.915083] TDMA: Failed to transmit sync frame!
>> [  323.920083] TDMA: Failed to transmit sync frame!
>> [  323.932087] RTcfg: error -11 while sending stage 1 frame
> 
> Anybody knows that error -11 means? I can't find any information on
> this error code.

EAGAIN - the tx queue is filled up, no packets go out, eventually the 
sender is out of (statically allocated) resources. Does transmission 
work fine without RTmac/TDMA? Might be that interrupt are not coming 
(/proc/xenomai/irq).

Jan

-- 
Siemens AG, Corporate Technology, CT RDA IOT SES-DE
Corporate Competence Center Embedded Linux



More information about the Xenomai mailing list