latency test crashing

Jan Kiszka jan.kiszka at siemens.com
Wed May 12 09:00:30 CEST 2021


On 12.05.21 00:04, Peter Laurich via Xenomai wrote:
> Hi,
> 
> I am hoping that someone can help me to solve a problem that I am having
> with the Xenomai latency test.
> 
> Here is my set up:
> 
> * 4.9.146 kernel with ipipe patch (this is the last kernel version
>   that supports 32-bit x86 and has a Xenomai patch file)

Honestly, it may only compile by chance. 32-bit is dead for ages, no one
tested that anymore. But your CPU supports 64-bit. So, turn that on in
the kernel while you can still run userspace in 32-bit.

Jan

> * kernel config options set as defined in Xenomai wiki
>   Configuring_For_X86_Based_Dual_Kernels
> * kernel configured for NFS mounting the root fs
> * using Buildroot 2021.02 set up for i386 build with GCC 9.3.0 and
>   Xenomai 3.1
> * processor set to Atom
> * target processor is D2550 Atom
> 
> When I attempting to run the latency program it crashes immediately
> after the first few lines of preamble are output. The last few lines of
> the call trace include entries such as:
> 
>   xnintr_core_clock_handler
>   dispatch_irq_head
>   __ipipe_dispatch_irq
>   __ipipe_handle_irq
>   apic_timer_interrupt
>   ? gdb_serial_stub
>   ? __ipipe_halt_root
>   mwait_idle
>   arch_cpu_idle
>   default_idle_call
>   cpu_startup_entry
>   rest_init
>   start_kernel
>   i386_start_kernel
>   ...
> 
> I have tried this on two different Atom targets with the same results -
> the latency program crashes immediately after the preamble is printed.
> 
> Any suggestions as to what the root cause might be would be appreciated.
> 
> Thanks
> 
> Peter
> 


-- 
Siemens AG, T RDA IOT
Corporate Competence Center Embedded Linux



More information about the Xenomai mailing list